Доста съм нещастен, че спечелих по този начин, заяви първата ракета на България

Първата ракета на България Григор Димитров говори обширно след победата си над Давид Гофен на полуфиналите на турнира в Ротердам. Той изрази задоволство от класирането си на финала, но е разочарован, че трябваше да се стигне до него след отказването на съперника, предаде Gong.bg.

„Бях на мрежата, когато се случи този удар. Какво мога да кажа? Всичко може да се случи, когато си на корта. Никой няма застраховка, че няма да му се случи нещо такова, можеш да стъпиш накриво и такива неща”, заяви Димитров.

„Доста съм нещастен, че спечелих по този начин. Мачът си е мач, но здравето е над всичко. Ако нямаме здраве, няма да сме тук. Само се надявам всичко да е наред с него и да се възстанови бързо", заяви още първата ни ракета.

Григор Димитров е на финал в Ротердам (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Видях го веднага след излизането му на корта, семейството му беше там. Бях малко шокиран как се случи всичко това. Не беше хубава картинката. Той сега е в болница, най-важното е да е добре. Сега му правят прегледи, хората на корта го прегледаха веднага. Дано всичко е наред с него”, заяви Гришо и добави, че такива инциденти са част от играта. 

„Ти си професионалист и знаеш какви са рисковете на професията. Например, много е опасно да правиш приплъзвания, но аз например не мисля за това, просто го използвам, докато играя. Всичко може да се случи в играта. Има случаи, когато може да стъпиш накриво, но когато си на корта не мислиш за това. Опитваш се да се фокусираш и това е”.

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК

„Знам, че ударих топката много силно в този случай. Но как да знам, че тя ще рикошира по такъв начин и ще го удари право в окото? Но въпреки този инцидент, първият сет беше страхотен, играхме прекрасен тенис и двамата. Удряхме топката добре, нещастен съм, че мачът трябваше да свърши по този начин", сподели първата ни ракета.

Той коментира и какви са целите му в по-близък и в по-глобален план. И за пореден път изрази съжаление, че не е могъл да играе на турнира в София заради болежките си в рамото. 

„Когато приключи миналата година, имаше много въпросителни. Те бяха свързани с това, на кои турнири искам да се представя по-добре, на кои не съм се представил по начин, по който съм очаквал. Все още сме в началото на годината и очевидно най-важното беше да съм добре в Австралия и да продължа по същия начин”, заяви Димитров.

ГРИШО ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД NOVA: Където и да си в ранглистата, най-важното е да запазиш ценностите си (ВИДЕО)

„Мисля, че се представих добре в Австралия, можеше и по-добре, разбира се. За нещастие, не можах да участвам в домашния си турнир, което ме натъжи. Няма да лъжа, исках да се прибера вкъщи и да играя пред родна публика. Дори само да съм си вкъщи е страхотно чувство за мен, но няма да се концентрирам върху пропуснатото." 

„Следващата ми цел беше да дойда тук и да изиграя възможно най-много мачове, така че изпълних тази мисия пред себе си. След тази седмица ще седнем пак с отбора ми, ще видим какви са целите ни, ще помислим. Най-обичам да намирам решения за проблемите ежедневно." 

„А като цяло целите ми са да се представям по-добре в турнирите от Големия шлем, да изиграя хубави мачове сега в Америка. Така че има още няколко малки цели, които да ми помогнат да преследвам голямата цел", заяви Григор и коментира представянето на великия Роджър Федерер, който се завърна на върха на световния тенис. 

„Не знам какво да кажа за Федерер. Той е доказал всичко, няма какво повече да кажа. Той беше номер едно в миналото, върна се на върха, подобри играта си, здрав е. Най-добрият играч в историята, всичко върви в негова полза. Аз тепърва започвам, нещата стават по- добре. Ще се фокусирам върху собствената игра. Чудесно е, че съм на финал, дано играя по-добре", заяви Димитров. 

„Любимото ми време за игра са уикендите, защото това означава, че вършиш нещо правилно. За мен този финал ще е просто поредният мач, не искам да се фокусирам върху други аспекти. Прогресирах в представянето си напоследък, искам да запази тази хубава линия. Роджър си има собствена лига, кой съм аз да го оспоря", заяви Димитров и се върна на първия сет от мача с Гофен.

Информация: Gong.bg

Вижте още: 

Лошите момчета в тениса - отричани и обичани (ГАЛЕРИЯ)

Гришо и Никол на романтична вечеря в Лондон (СНИМКИ)

Гришо купонясва на Бахамите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Григор Димитров – преди и сега в снимки (ГАЛЕРИЯ) 

Шарапова разкри как Григор я е свалил и защо са се разделили

Гришо изненадващо се прибра в България, срещна се с президента (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гришо мечтае за среща с Джони Деп, Никол – за семейство (ВИДЕО)

Никол и Гришо - по-влюбени от всякога (СНИМКИ)

Гришо бере ябълки и домати (СНИМКИ)

Гришо на 26 (ГАЛЕРИЯ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.