Шеф Виктор Ангелов, продуцентът Нико Тупарев и Антоний Мангов - директор "Програма" на Нова Броудкастинг Груп, разкриха подробности за най-голямото кулинарно състезание за професионални готвачи

Представители на медиите бяха сред първите, които днес имаха възможността да влязат в ресторанта на Hell’s Kitchen България и да опитат от специалното меню на шеф Виктор Ангелов. Самият той ги посрещна с думите "Добре дошли! Както виждате, не се намирате на декор или снимачна площадка, а в истински изискан ресторант."

Шеф Ангелов разказа най-важното, което зрителите ще наблюдават в предаването и обясни основните термини в него. Най-важната задача за двата отбора е вечерята, по време на която те ще доказват професионалните си умения в кухнята, изпълнявайки истински поръчки от гости на ресторанта. По време на вечерята, всеки един от участниците ще отговаря за определена станция – салати, месо, риба, десерти и пр. Дневните предизвикателства ще внасят допълнително напрежение в ежедневието на готвачите. Отново, разделени на отбори - мъже и жени, те ще трябва да мерят сили в задачи, свързани с бързина, ловкост, дисциплина и умението да разпознават вкусове и продукти. "Благодарение на всички тези предизвикателства ще мога да опозная в дълбочина силните и слабите страни на участниците. Ще ги поставя на ръба на възможностите им, за да проверя как се справят в екстремни условия, ще търся точния баланс между кулинарни умения и сила на характера, за да избера накрая този, който е най-достоен за победата. За разлика от други кулинарни предавания, тук нещата са и много лични, защото победителят ще работи в моя ресторант“ – завърши той преди да се отдаде на приготвяне на специалното меню за журналистите.

Директор "Програма" на Нова Броудкастинг Груп Антоний Мангов разказа за световния успех на Hell’s Kitchen. Предаването се излъчва в 19 държави по целия свят с над 50 сезона, а резултатите му продължават да са изключително високи. В България, състезанието между професионални готвачи ще се излъчва три пъти седмично – във вторник, сряда и четвъртък от 21:00 часа.

"Кулинарията в България в момента е на изключително високо ниво. Много млади хора избират да се занимават именно с това, за което свидетелстват и участниците в Hell’s Kitchen България. Всички ние ежедневно ходим на ресторант, но нямаме точна представа какво се случва в кухнята и какви усилия, дисциплина и умения стоят зад една перфектна чиния", допълни продуцентът на предаването Нико Тупарев. Той отбеляза, че един от най-интересните елементи в предаването е отборната игра, но е много трудно да останеш отборен играч, след като знаеш, че накрая ще спечели само един.

Hell’s Kitchen България стартира в ефира на NOVA на 27 февруари от 21:00 часа.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и на Facebook страницата на предаването.