Според него държавата трябва да има блокираща квота

Държавата трябва да присъства в ЕРП-тата. Това коментира пред журналисти председателят на ПГ на ОП Волен Сидеров.

Гинка Върбакова: Склонна съм държавата да има участие в сделката за ЧЕЗ (ВИДЕО)

Поддържам тезата, че държавата трябва да присъства в ЕРП-тата, не само в ЧЕЗ, а и в другите и, че трябва да има блокираща квота. Какво може да се направи по въпроса трябва да каже премиерът и министрите, които отговарят за този ресор, посочи Сидеров.

Според него държавата трябва да има поне блокираща квота, не от 33%, а от 34%, за да може да контролира реално ЕРП-тата и да има гаранция, че българският потребител ще бъде защитен.

БСП започва подписка за спиране на сделката за ЧЕЗ

„БСП яхна тази тема, а ги нямаше, когато аз съм водил тази битка за отвоюване на ЕРП-тата. 2005-2009 г. с премиер Станишев те не си мръднаха пръста държавата да се върне в ЕРП-тата. Сега просто използват една сделка, за да атакуват премиера и правителството, което не е коректно“, убеден е председателят на ПГ на ОП.

Скандалът с ЧЕЗ: Какво пише в тайните документи за продажбата?

Сидеров смята, че е възможно да има и среща между Борисов и Бабиш, защото било логично да се видят и да поговорят по тази сделка, за да се изчисти всякакво съмнение, че има нещо нередно.

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ" ЧЕТЕТЕ ТУК

Нека да видим какви действия са си начертали, да видим какви са намеренията и тогава да се произнесем. Нека да се запознаем с фактите, каза от своя страна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Попитан добра ли е идеята държавата да влезе в ЧЕЗ, той обясни, че не бива да се очаква от ДПС да коментират предположения. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.