„Оказва се, че не е лесно да си намериш работа като управител на публичен дом", каза Миролюба Бенатова

Българки на средна възраст въртят „улицата на проститутките” в Брюксел. Повече от сто са „мадамките” от цялата страна. Проститутките са предимно българки и румънки. Миролюба Бенатова показа тази улица, на която вместо магазини за обувки и дрехи, има магазини за жени. Във втората част от филма тя разказва за това как се подбират момичетата за витрините и каква точно е работата на „мадам”.

ЕКСКЛУЗИВНО: Българки държат "улицата на проститутките" в Брюксел

„Оказва се, че не е лесно да си намериш работа като управител на публичен дом. Тези места са заети и както стана ясно от първата част – предимно от българки на средна възраст. Жени, които изглеждат порядъчно и казват, че са просто едни чистачки”, разказа в „Здравей, България” Миролюба Бенатова.

„Във втората част се опитах да разбера дали наистина са просто едни чистачки, или имат отношение към подбора на момичетата и начина, по който се върти публичният дом. Дали са легалното лице на сводника”, каза още Бенатова.

„Никой от белгийските власти не можа да ми обясни кога да си „мадам” става незаконно, защото в случая става въпрос за едни жени, които са като организирана престъпна група”, допълни журналистката.

Федералната полиция разследва българките от Тутракан за пране на пари и трафик на хора с цел проституция. В показания срещу тях момичетата са описали парите, които им дават, както и че „мадам” определя кое момиче да работи. В своя защита жените казват, че дълги години не са плащали данъци, защото не са били регистрирани и че са получавали пари само за работата си като чистачки.

Целия филм на Миролюба Бенатова гледайте в неделя в предаването "Събуди се".

Още от "Миролюба Бенатова представя" гледайте ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.