Георги Кадиев и Димитър Манолов от КТ "Подкрепа" смятат, че сделката трябва да се разтрогне

Георги Кадиев заяви, че отлагането на решението за ЧЕЗ е с цел „няколко месеца да го мотаят, за да се размине скандалът”.

"Инерком": Официално поставихме въпроса за участието на българската държава в сделката с ЧЕЗ

„Много е важно скандалът да не се разминава, протестите да продължат, а политическите партии, които са срещу тази сделка, да го включат в предизборните си програми и да бъде изпратен ясен сигнал”, каза той и добави, че трябва да се стигне до разтрогване на сделката, която според него е „лоша” и корупционна.

Кадиев каза, че обществото не знае какви са капиталите, с които ще се купи ЧЕЗ. Той квалифицира сделката като политическа, тъй като зад нея „стоят 3 милиона души, които са консуматори”.

ОФИЦИАЛНО: ЧЕЗ започва проучване на възможността България да участва в покупката на ЧЕЗ

Президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов от своя страна каза, че съжденията на Кадиев за верни за времето, когато ЕРП-то за пръв път е продадено.

„Ние продадохме държавното си дружество на друго държавно дружество”, припомни той.

Според него е напълно нормално държавата да влезе в ЧЕЗ, тъй като и преди продажбата му го е притежавала. „Проблемът е в това дали, ако държавата влезе в тази собственост, за което не би трябвало да има правни пречки, дали това ще повлияе на онзи процес, по който онези искат 500 милиона евро”, подчерта президентът на КТ „Подкрепа”.

Той изрази мнение, че държавата трябва да влезе в сделката за ЧЕЗ, както и че на първо място е трябвало да си остави 34 % от дружеството преди години.

СДЕЛКАТА ЗА ЧЕЗ: Обвинения и възможни сценарии

Ще може ли държавата да купи дял от ЧЕЗ?

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.