Това съобщиха от фирмата по повод проведените в Прага разговори

„ЧЕЗ а.с.“ и „Инерком България“ се договориха, че ще изработят комплексни анализи и оценки на всички варианти за евентуалното влизане на българската държава в сделката.

Това съобщават от „Инерком България“ по повод проведените в Прага разговори по изпълнение на условията на договора за покупко-продажба на акции. В съобщението от дружеството до медиите се посочва, че тема на разговорите са били два въпроса.

ОФИЦИАЛНО: ЧЕЗ започва проучване на възможността България да участва в покупката 

фициално поставихме въпроса за участието на българската държава в сделката. В рамките на разговорите, представителите на двете страни обсъдиха някои ограничения, произтичащи преди всичко от вече сключения договор за продажба на акции.

Разговорите по тези въпроси ще продължат през следващите седмици, като очакваме в началото на април да бъдат готови възложените анализи.

След приключването им ще информираме всички заинтересовани страни, твърдят от Инерком.

Втората тема на разговорите беше за съгласуване на двустранни действия във връзка с процедурата по подаване на уведомление пред КЗК по реда на чл.79 ал.1 от Закона за защита на конкуренцията, уточняват от там.

НЯКОЛКО ФАКТА ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ"

* Купувачът на ЧЕЗ е "Инерком България"

* Министърът на енергетиката подаде оставка заради приятелство със собственика на фирмата. „Не искам по никакъв повод да се коментират някакви отношения и да има поводи за съмнения за сделката, да се намесва името на премиера. Смятам, че достойната постъпка е да се подаде оставка”, заяви Петкова.

* Премиерът разпореди ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ

* Гинка Върбакова, "Инерком", пред NOVA: "Аз съм крайният собственик" 

* Президентът Румен Радев поиска проверка на сделката с аргумента, че тя засяга националната сигурност

* Сделката още не е финализирана и предстои да бъде одобрена от съответните органи       

* Управляващите заявиха, че държавата има механизми да провери сделката и да защити интересите на потребителите

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.