Традиционната вече надпревара Витоша X lines 2018 ще се състои в района на Витошко Лале 2 и Резньовете

Тази събота и неделя, 17 и 18 март, Витоша предлага много екшън и фрирайд изпълнения. Традиционната вече надпревара Витоша X lines 2018 ще се състои в района на Витошко Лале 2 и Резньовете, като отново ще предизвика някои от най-добрите родни скиори и сноубордисти, както и много млади таланти, които ще премерят сили в дълбокия сняг.

ДРАМАТИЧНИ КАДРИ: Сноубордист на косъм от смъртта след лавина (ВИДЕО)

Фрийрайд състезанията се организират за четвърта поредна година и с всяко изминало издание се радват на все по-голям интерес от страна на участници и публика. Надпреварата е част от календара на София Европейска столица на спорта и до момента за участие в тазгодишното издание са се регистрирали повече от 80 човека.

Всеки, който иска да се включи в екстремното предизвикателство, е необходимо да притежава задължителната защитна екипировка и оборудване, както и да е уверен в своите умения. Витоша X lines е първото подобно събитие в България, което дава възможност на деца и младежи да се докоснат до тръпката от карането извън пистите в обезопасена среда, като им помага да придобият необходимите знания и опит и най-вече да се забавляват.

Стотици се спускаха по носии със ски и сноуборд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Теренът ще бъде разделен на няколко основни зони – ще има отделно трасе за деца и младежи, както и такова за по-големи. Специално за публиката ще бъде обособена зона за зрители и медии, откъдето свободно ще може да се наблюдава състезанието, там ще са на разположение безплатни топли напитки. Всички зони ще бъдат обезопасени от планински спасители.

Сноубордистка едва не уби катерица на писта в Пьонгчанг (ВИДЕО)

За всички участници в състезанието има подготвени много изненади и подаръци, а за победителите е осигурен примамлив награден фонд на стойност над 6000 лева.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.  

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес