Временно постът й се поема от заместника й Николай Найденов

Ръководителят на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова е подала оставка, съобщи БГНЕС. Това стана ясно на редовното заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Съдебните кадровици гласуваха молбата единодушно и назначиха Попова за редови обвинител в същата прокуратура.

Петкова: Правителството няма как да даде отговор за финансиране на сделката за ЧЕЗ

Попова подава оставка няколко месеца преди края на първия си мандат и в момент, в който специализираните съд и прокуратура вече са единствено компетентни да гледат т. нар. корупционни дела.

Не успяха да изберат председател на Софийския градски съд

Точката за оставката влезе като извънредна в дневния ред на Прокурорската колегия - без мотиви и без дебат. До избора на титулярен шеф, поста на Попова временно поема заместникът ѝ - Николай Найденов.

Избират председател на Софийския градски съд

Днес съдебните кадровици образуваха дисциплинарно производство срещу следователя Бойко Атанасов, който през последните години стана известен с острите си критики към главния прокурор и с фразата си, че в държавното обвинение и в следствения отдел към Градската прокуратура има "шпицкоманда“, която образува "дела на трупчета" за шантаж на политици и магистрати. Дисциплинарката е по искане на градския прокурор на София Емилия Русинова. Защо - не стана ясно, но пък искането ѝ беше подкрепено - отново единодушно. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.   

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес