Той ще бъде начело на страната още шест години

Владимир Путин печели президентските избори в Русия. Той ще бъде начело на страната още шест години, след като очаквано победи на вота в неделя. Преброяването на почти всички подадени бюлетини показва, че Путин получава 76,65%, или около 55 милиона от гласовете. Този път одобрението за него е с 13% повече от изборите през 2012 г.

С РЕКОРДЕН РЕЗУЛТАТ: Путин печели нов президентски мандат в Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

След като резултатите станаха ясни, Путин излезе на площада, за да отчете пред хората изборната победа.

СНИМКИ, ПОКАЗВАЩИ ТРИУМФА НА ПУТИН, ВИЖТЕ ТУК

„Много ви благодаря за подкрепата. Виждам в този вот признание за свършеното през последните години в много трудни условия. Виждам доверие и надежда. Надежда у народа, че отново ще работим толкова усилено, отговорно и дори по-резултатно. Чакат ни успехи”, заяви Владимир Путин.

Путин: Виждам в резултатите доверие и надежда за развитието на Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Освен ходенето на избори, празнуването също се оказа масова дейност за руснаците. Сред доволните от избора, който направи Русия, са и руските граждани от корейски произход.

Впечатление на площада правят групи с водачи, които идват за малко и после си тръгват. Те са представители на държавни предприятия.

Изядена бюлетина, балони пред охранителна камера и още нарушения на вота в Русия (ВИДЕО)

Снимането също се практикува масово. За да повдигат избирателната активност, на някои места организираха конкурси със селфита. Победителят трябва да представи най-интересната снимка от изборния ден.

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.