„Тепърва ще бъдем свидетели на нови скандални разкрития около отравянето на Скрипал”, смята той

Успя ли скандалът с отравянето на Сергей Скрипал да дискредитира Владимир Путин? Този въпрос коментира в „Здравей, България” ген. Кирчо Киров, бивш началник на Националната разузнавателна служба.

Путин: Виждам в резултатите доверие и надежда за развитието на Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Това беше една операция, насочена към повлияване на предизборната обстановка в Русия с изявен антипутински характер. Очевидно инициаторите не познават психологията на руския народ.

Великобритания: Русия е имала запаси от вещества като "Новичок"

Това беше един опит за отговор на обвиненията срещу Русия, че се меси в изборите в САЩ. Това беше операция, предназначена да удари Путин. Резултатът обаче е съвършено противоположен.

Русия обвини няколко държави за "Новичок" (ВИДЕО)

„Смятам, че борбата около този случай ще продължи. Ще продължи и размяната на остри реакции от страна на Русия и Великобритания, както и съюзниците по НАТО и ЕС. Тепърва ще бъдем свидетели на нови скандални разкрития около отравянето на Скрипал”, на мнение е ген. Киров.

ОТВЕТЕН УДАР: Русия гони 23 британски дипломати

„Сигурен съм, че в този случай едва ли може да се говори за конкретна намеса на нечии специални служби, в случая на руските, тъй като моментът, който беше избран, беше абсолютно неподходящ и не се вписва в начина на действие на тези служби”, коментира още ген. Кирчо Киров.

Има ли опасност от нова война?

Той смята, че мишената в лицето на Сергей Скрипал не е избрана случайно.

„Скандалът успя да обедини усилията на основнинте западни държави за още по-голяма изолация и капсулиране на Русия в един почти единен фронт”, заключи ген. Кирчо Киров.

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.