"Унгарското правителство няма да допуска нелегални мигранти", каза външният министър Петер Сиярто

Унгария защити антиимигрантската си позиция пред Организацията на обединените нации с аргумента, че е решена да запази хомогенното си християнско общество, информира "Ройтерс", цитирана от БТА.

"Първо и най-важно, правителството е твърдо убедено, че унгарският народ има правото да живее в сигурност, без да го е страх от терористични зверства", заяви външният министър Петер Сиярто пред Комитета на ООН за граждански и политически права. 

Ердоган: Във Варна ще питам къде са парите от ЕС за бежанците

"През 2015 г. Унгария има "горчив опит", когато около 400 000 мигранти преминаха през територията й на път за Западна Европа, "незачитайки никакви правила", каза той. 

Повечето от тях бяха мюсюлмани, бягащи от конфликти в Близкия изток. Будапеща отговори с издигането на ограда по границата си и отхвърляне на предложенията на ЕС за разследване на мигранти на базата на квотна система. 

В Гърция откриха телата на 14 нелегални мигранти, сред които и 4 деца

"Унгарското правителство не допусна нелегални мигранти и няма да допуска в бъдеще", каза Сиярто.

Той добави, че "унгарците са живели през последните 1000 години в християнско общество, в интегрирано и хомогенно общество, което смятаме за безценно и продължаваме да държим на това".

Имигранти протестираха в Мадрид (ВИДЕО)

"Неправителствените организации, които лобират за повече толерантност към имиграцията, не са избрани и не представляват унгарския народ", каза още външният министър на Унгария Петер Сиярто. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.