Според родителите, момченцето било с насинени лице, уши и шия

Първо дело у нас срещу учител, обвинен в побой на дете в детска градина. Съдебният процес се гледа в Панагюрище. Делото е заведено от родителите на пострадалото момченце.    

Родителите не дойдоха в съда. Техен адвокат също нямаше. В исковата молба те претендират не само за морално наказание, но и за обезщетение от възпитателката.

Темата на NOVA: Детство мое

"Не, не е морален.  Гражданският иск е за 5 хиляди лева. Трябва да платя обезщетение. Как ще бия дете? Аз съм 40 години педагогически стаж. Аз ако го набия първия ден, то как ще идва при мен още 4-5 години да го възпитавам и образовам", защити се учителката Павлина Ерова.

Инцидентът стана на 5 септември миналата година. Следобед дядото на детето, което тогава е на 2 години и три месеца, го взима от детска градина "Пролет". То е с насинени лице, уши и шия.  Учителката Павлина Ерова обяснила, че момченцето било нахапано от по-голямо дете.

СЛЕД СКАНДАЛНИЯ ЗАПИС: Община Плевен започна проверка в детска градина "Надежда"

Съдът прекрати делото, тъй като жалващите се родители не се явиха, и оневини учителката.  На свой ред тя ще съди дядото на детето, защото, по думите й, я нападнал пред децата, ударил й два шамара и я заплашил с убийство.

Учителката е напуснала детската градина след инцидента и в момента е безработна.

Още двама възпитатели в Борован прилагали насилие срещу децата (ВИДЕО)

Съдът осъди родителите да поемат и разходите на учителката - 500 лева адвокатски хонорар. NOVA потърси родителите на работното им място, след това и в дома им, но не ги откри. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.