Ако е необходимо, те ще бъдат актуализирани

Плановете за защита при бедствия и аварии на всяка от областите у нас ще бъдат проверени и актуализирани до края на годината. Това заяви главен комисар Николай Николов от ГД ПБЗН при МВР. Заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, той инспектира на място как се изпълнява общинският план при кризисни ситуации в София.

Отмениха бедственото положение във Видин

Във Военната академия “Г.С.Раковски” в София се провежда учение “Съвместни усилия”, на което представители на ангажираните при бедствия организации проиграват сценарии на наводнение, земетресение и авария в енергиен обект. Симулацията се изпълнява чрез специализиран софтуер и проверява готовността и координацията на институциите.

Видин обяви бедствено положение

“При истинска криза, ако тепърва четем плановете и се чудим какво да правим, е ненужно и безсмислено”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че при криза общината разчита много на районните кметове, които често първи реагират и са при пострадалите.

Без обвинения за смъртоносните наводнения в Бургаско (ВИДЕО)

“В армията поддържаме 94 модулни формирования за реакция при бедствия. Това са 2000 души и 1000 единици техника”, уточни началникът на отбраната ген. Андрей Боцев и заяви, че при бедствие армията е най-дисциплинирана и подготвена.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.