Повече от 200 000 автомобила вече напуснаха София

Засилен трафик по всички пътища на страната по повод празничните дни. Пътна полиция предупреждава да се внимава най-вече по маршрутите към Гърция и Сърбия. Навсякъде са разположени патрули. Работят и всички налични стационарни и мобилни камери за скорост.

Повече екипи на полицията по границите заради трафика и бегълците

По много големи пътни артерии в страната задръстваните бяха факт още преди обед. Тапи се образуваха на магистралите "Тракия" и "Хемус", както и на граничните пунктове "Кулата" и "Лесово", сигнализираха зрители на NOVA в рубриката ни "Моята новина".

Верижна катастрофа стана на магистралата след Ихтиман, а друга тежка край Банско взе жертва.

Тапа пък се образува на Е-79, на изхода на Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

По всички главни и възлови пътища в страната е осигурено полицейско присъствие и контрол. 15 минути преди 15 часа беше възстановено движението в една лента по път II-19 Банско – Добринище, където по-рано ТИР катастрофира, помитайки джип и лек автомобил, един човек загина, а други бяха ранени.

Тир помете 3 коли край Банско, има жертва и пострадали (ВИДЕО+СНИМКИ)

Натоварено е движението и по изходите на София. На всички изходни артерии има полицейски екипи, които регулират движението.

На главен път Е-79, на изхода на Благоевград се образува и тапа, тъй като хиляди са решилите да почиват в курортите в Благоевградска област и Гърция за Великден. На изхода на града тапата е традиционна за празниците, тъй като тук от двулентов еднопосочен, Е-79 става двупосочен с по една пътна лента. Има и прегрели автомобили заради ниската скорост на придвижване на автомобилната колона. Прави впечатление и наличието на ТИР-ове в колоната.

Повече от 200 000 автомобила вече напуснаха София. За броени часове в четвъртък на всеки от изходите на столицата бяха отчетени по над 10 000 коли.

Навсякъде, освен традиционните проверки за употреба на алкохол, пътните патрули проверяват и за съмнителни автомобили, в които могат да се укриват избягалите вече трети ден затворници.

Особено интензивен е трафикът през граничен пункт „Кулата”. Оттам през днешния ден вероятно ще преминат около 10 000 автомобила.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.