Една от тях е да се забрани продажбата на киселини на непълнолетни

Британското министерство на вътрешните работи обяви днес мерки за противодействие на престъпността, по-специално нападенията с нож и с киселина, в контекста на увеличаващия се брой на убийствата в столицата, информира "Франс прес", цитирана от БТА. 

Убийствата в Лондон са се увеличили с 40% през последните три години. За първи път броят на убийствата в британската столица е надвишил тези в Ню Йорк, извършени през февруари и март. 

"Съндей Таймс": Скрипал ще получи нова самоличност и живот в САЩ

Правителството обяви днес, че възнамерява да обяви за криминално престъпление притежанието на корозивни вещества на обществено място, да забрани продажбата на киселини на непълнолетни, както и доставянето по домовете на ножове, купени в интернет. 

Освен това правителството иска да обяви обществено допитване за увеличаване правата на полицията да извършва проверки на самоличността, а също и да може да конфискуват киселина, пренасяна от лица без уважителни причини. 

58-годишна жена е убита пред дома й

Проектозакон, който ще бъде представен след няколко седмици, предвижда да се обяви за незаконно притежанието на хладно оръжие, вдъхновено от филмите на ужасите, както и американски боксове. Проектът се вписва в стратегия за борба с престъпността, която ще бъде представена утре от правителството. 

Очаква се правителството да поиска социалните мрежи да положат по-големи усилия в борбата с насилието, отразявано на техните платформи, по-специално чрез музика или видеозаписи.
Британската опозиция разкритикува резултатите на управляващите в борбата с престъпността. Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин обвини днес в Twitter правителството, че е махнало "21 000 полицаи от улиците".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.