Неотдавна германският здравен министър разкритикува полицията, заради създаващото се впечатление, че държавата не поддържа законността

Малко над половината германци заявяват, че има райони в Германия, където престъпността е толкова голяма, че правоналагащите органи нямат никакъв или почти никакъв контрол, сочи проучване за вестник "Билд", цитирано от ДПА и БТА.

Има ли нова опасност за Европа заради гостоприемството към мигрантите?

Около 51 процента от запитаните посочват, че в Германия има така наречени зони на беззаконие. Четиридесет и един процента са на обратното мнение, показва проучването. Около 8 процента не могат да преценят или не са пожелали да отговорят.

Израел изпраща 16 хиляди африкански мигранти в западните страни

През последните две години германските медии все повече се съсредоточаваха върху дейността на близкоизточни престъпни кланове в някои големи градове в Германия. Има и мнение, че проблемът се преувеличава заради пристигането на стотици хиляди бежанци в градските райони.
Според проучването над три четвърти (77 процента) от запитаните посочват, че е желателно да има по-твърди мерки на полицията. Едва 14 процента заявяват, че това не е необходимо. Девет процента са отказали да отговорят.

Австрийският канцлер: Имиграцията без граници е в основата на много проблеми

Неотдавна германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, представител на консервативната партия на канцлера Ангела Меркел - Християндемократически съюз, разкритикува полицията. "Вижте работническите квартали в Есен, Дуисбург и Берлин - човек остава с впечатлението, че държавата не иска или не може да поддържа законността", каза Шпан. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.