Първата ни ракета записа втора победа над този съперник от общо две срещи помежду им

Световният номер 5 Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърс турнира в Монте Карло. В среща от трети кръг най-добрият ни тенисист се наложи с 4-6, 6-3, 6-4 на германския ветеран Филип Колшрайбер, предаде БГНЕС. Така първата ни ракета записа втора победа над този съперник от общо две срещи помежду им.

Гришо се класира трети в Монте Карло

През първия сет българинът допусна доста непредизвикани грешки, с което значително улесни задачата на своя съперник. Колшрайбер успя да пробие в третия гейм, а малко по-късно да реализира и нов пробив за 5-2. Въпреки че Димитров върна единия пробив, в крайна сметка сетът отиде в полза на германеца, който го спечели с 6-4.

Димитров и Гофен започнаха с победа надпреварата на двойки

Началото на втория сет отново не бе добро за първата ни ракета, който пак бе в ролята на догонващ, след като загуби подаването си в третия гейм. Този път обаче четвъртият поставен показа характер и моментално направи рибрейк за 2-2. В следващите геймове играта на Димитров постоянно вървеше във възходяща линия и съвсем закономерно българинът изравни резултата в сетовете след 6-3 в своя полза.

Григор преди старта в Монте Карло: Научих се от грешките си (ВИДЕО)

В решителния трети сет Григор продължи с добрата си игра, като притискаше максимално своя съперник при всяка удобна ситуация. В петия гейм германецът трябваше да спасява три брейкбола, но в крайна сметка удържа подаването си и не допусна да бъде пробит. Въпреки пропуснатите възможности Димитров продължи да е максимално агресивен в отиграванията си и това в крайна сметка донесе желания резултат в седмия гейм, в който Гришо проби и поведе с 4-3. Впоследствие, макар и трудно, най-добрият ни тенисист затвърди преднината си и се доближи на гейм от крайната победа, която стана факт след 6-4 и 2 часа и 22 минути игра.

В спор за място на полуфиналите Григор ще срещне белгиеца Давид Гофен, който по-рано днес победи с 6-4, 7-5 испанеца Роберто Баутиста Агут. Това ще е общо осми сблъсък помежду им, като до момента хасковлията води убедително с 6-1 победи. Интересното е, че Димитров и Гофен си партнират в турнира на двойки, където им предстои четвъртфинален сблъсък с третите поставени в схемата Оливер Марах и Мате Павич. 

ОЩЕ СТАТИИ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ:

ГРИШО ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД NOVA: Където и да си в ранглистата, най-важното е да запазиш ценностите си (ВИДЕО)

Лошите момчета в тениса - отричани и обичани (ГАЛЕРИЯ)

Григор Димитров – преди и сега в снимки (ГАЛЕРИЯ) 

Шарапова разкри как Григор я е свалил и защо са се разделили

Гришо мечтае за среща с Джони Деп, Никол – за семейство (ВИДЕО)

Гришо: По-внимателен съм относно личния си живот (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.