Настояват за повишаване на цената на въглищата с 15%

Миньори излизат на протест в центъра на столицата. Служителите на мини "Марица Изток" настояват за повишаване на цената на въглищата с 15 на сто.

От КТ "Подкрепа" обявиха, че недоволните ще се съберат под прозорците на енергийния министър идния вторник.

От синдиката са категорични, че евентуално увеличение няма да повлияе на цената на електричеството. Не на такова мнение е енергийният министър Теменужка Петкова, според която исканото поскъпване ще означава и скок в тарифите за тока.

НОЩЕН ТРУД: Синдикатите настояват за по-високо заплащане и повече почивки

От синдиката настояват и за спешна модернизация на съоръженията в Маришкия басейн, защото има опасност от инциденти и аварии.

Около 2% е увеличението, което е изчислено на база на тези искания. Това са анализите, които ние сме направили и които показват какво би се случило”, заяви Теменужка Петкова.

Ако някой по веригата има проблем, то това се случва за сметка на мините. Това, което ние чуваме, е „Недейте да искате увеличение на въглищата, защото ако се увеличи цената, тогава ще закъсат производителите нагоре. И това се говори само за въглищата, примерно, ако на производителя нагоре му увеличат цената на бензина, това нещо не се говори”, заяви Димитър Манолов от КТ „Подкрепа”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.