Светла и Мартин доказаха на шеф Ангелов, че заслужават мястото си в състезанието

Снощи шеф Ангелов взе решение Габриела да напусне Hell’s Kitchen България завинаги. Светла победи категорично Мартин в кулинарния дуел на номинираните, а вечерната резервация премина на косъм от провала.

Дуелът на номинираните, между Мартин и Светла, протече в два кръга. В първия двамата показаха своята бързина, но само Светла блесна с познания за българската национална кухня, а това ѝ спечели правото да избере ястието, което да готви тя и конкурентът ѝ Мартин. Във втория кръг и двамата се представиха повече от добре, но малка грешка класира зелника на Мартин на второ място и Светла бе категоричният победител в състезанието между двамата.

Вечерната резервация опъна нервите на двата отбора до краен предел, а напрежението се засилваше и от специалните гости на ресторанта. Поредица от грешки съпътстваха и двата отбора, а двама напуснаха кухните преди вечерята да завърши. Марко, заради своята арогантност и Габриела, заради бавното темпо и системните грешки на станция сосове, се озоваха не само в общежитието преди вечерята да е финиширала, но и с по една номинационна точка.

В крайна сметка шеф Ангелов избра Габриела да напусне състезанието, позволявайки ѝ да задържи готварската си куртка, но не като сувенир, а като обещание за блестящо бъдеще в кулинарията. Марко пък бе сериозно порицан не само от шеф, но и от колегите си, но уменията му в кухнята му осигуриха още един шанс да се докаже.

Какво сподели Габи в първото си интервю след напускането, тази сутрин в „На кафе“, можете да видите във видеото.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и на FB страницата на предаването.