Затворен беше изходът към магистралата

Жена и две деца пострадаха при верижна катастрофа между три камиона и четири автомобила. Произшествието стана на източния обходен път на Пловдив и затвори за часове един от изходите към магистрала „Тракия”. 

Микробус с българи се обърна в Сърбия, има ранени

Катастрофата е станала заради каруца, която внезапно е изскочила на главния път, твърдят потърпевшите в инцидента. За да я избегне, камион навлязъл в насрещното. Ударил се челно в идващия автомобил и го затиснал в мантинелата. В този момент колата е ударена от камион и отзад.

„Пред нея също има камион. Просто двата камиона я сплескват. Късмет, че няма жертви”, разказа Едуард  Девархунян, потърпевш.

В смачкания автомобил е пътувала майка с двете си деца. Откарани са с линейка в болница. Пострадали са леко.

„Аз помогнах да качат жената в линейката с носилката. Нямаха видими травми. Жената беше в шок определено. Не можеше да си каже и егенето”, разказа Иван Петков.

Колата на Едуард също се озовала на пътя на камиона в насрещното.

„Успях да отбия и това е. Удари ме лекичко отстрани и това е”, заявява Едуард  Девархунян.

Останалите два автомобила също не са пострадали сериозно. При катастрофата обаче тировете се завъртат напречно на пътното платно и блокират напълно движението към магистрала „Тракия”.

„Не може обходен път с две ленти. Това е престъпление. Обходният път е зле. Целият в коловози с две ленти. Не може това е обходен път. Тук е най-натоварено”, смята Иван Гагов.

С часове наред в капан се оказаха десетки тирове и автомобили, а полицията отбиваше движението.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.