Това се случва в столичния квартал "Младост"

Съжителство на църква и цирк в един двор възмути жители на столичния "Младост". Циркът е временно в района, напълно законно, срещу платен наем на общината. Но същата местна община не е спазила анонса си за анкета сред гражданите за терена до църквата. В резултат, в столичния общински съвет е внесена подписка от няколкостотин души с молба до храма да бъде изграден енорийски център.

С казуса вече се ангажираха зам.-кметът по културата Тодор Чобанов, омбудсманът Мая Манолова, а днес отношение изрази и кметът Йорданка Фандъкова.

СМЪРТ НА МАНЕЖА: Кога рискът става смъртоносен?

„Сигурна съм, че може да се намери по-подходящо място за цирк”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

ВЪПРЕКИ ИЗРЯДНИ ДОКУМЕНТИ: Още бавят строеж на 6-етажен блок в "Младост"

„В случая община Младост, която не желае да се построи този енорийски център, да разположи цирк до църквата в крайна сметка показва тяхното отношение”, на мнение е отец Димитър.

„Плановете бяха да се изпълняват образователни дейности. Това го правят свещениците. Благодаря им наистина от сърце. Развиват сериозна дейност и нашето желание и виждане е да ги подкрепим за изграждането на център, в който да бъдат осъществявани тези дейности”, каза още столичният кмет Йорданка Фандъкова.

РАЗКОПКИ ПО ТРАСЕТО: Да се измести ли трасето на АМ „Струма”?

Повече по темата гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.