В подадените документи се споменава за "непрекъснати заплахи"

Продуцентът на „Netflix“ Александра Каноса е подала документи в съда в Ню Йорк срещу Харви Уайнстийн, в които се съдържат обвинения в изнасилване, сексуално посегателство и вербално унижение за период от 5 години, информира БГНЕС. 

Ашли Джъд ще съди Уайнстийн, разрушил кариерата й

Александра Каноса, първоначално подаде жалба през декември за 10 милиона долара срещу 66-годишния баща на пет деца. Но тази седмица тя внесе допълнителни детайли към повдигнатото обвинение.

Уайнстийн обеща да не споменава имената на холивудски звезди в съда

В подадените документи тя обвинява Уайнстийн в "непрекъснати заплахи“, че ако не се поддаде на желанието му за полов контакт, тя ще изгуби работата си и няма да остане повече в развлекателния бизнес. По-нататък те съдържат информация за многократно сексуално насилие между 2010 г. и 2015 г. Тя обвинява също и посветените във всичко това служители на "Weinstein Company", които "знаят или е трябвало да знаят" за поведението на Харви Уайстийн и не са предприели действия за ограничаване на такава дейност“.

Уайнстийн отрече всички обвинения, които са вече повече от 100. Той заяви и че никога не е заплашвал жени заради отказа им за сексуален контакт. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.