Родителите на детето от Струмешница няма как да си позволят огромните разходи

Семейство от петричкото село Струмешница се нуждае от помощ. 14-годишният им син Божидар се възстановява от операция на тумор в гръбнака. С помощта на дарители, родителите му са платили операцията, но сега детето се нуждае от средства за възстановяване.

Трогателната история на баба и дядо, които отглеждат осиротелия си внук (ВИДЕО)

Преди 14 години Божидар идва на бял сват като божи дар за родителите си. Божидар расте щастливо и будно дете. Най-много обича да ходи на училище и да отглежда домашните си любимци. До преди 4 години, когато родителите му разбират, че има тумор в гръбнака.

„Появиха се болки 2014-та година в крачето, десния крак. По това разбрахме, че има проблем. Шест месеца не можаха да поставят диагноза”, разказва Митко Илиев, баща на Божидар.

КОД: ЧЕРНО: Родители на протест пред парламента (ВИДЕО)

За семейството започва ходене по мъките и операции в България и в Германия. Туморът,обаче е само частично отстранен. Единственият шанс за детето идва от клиника в Турция, където преди 3 седмици Божидар е успешно опериран.

„Слава на Бога, след операцията е добре. Крачето освободи, успешна е операцията, отстраниха тумора, според лекарите изцяло”, казва Митко.

Анкара стимулира медицинския туризъм

Операцията струва на семейството 36 хил евро. Платена е с помощта на добри хора. На Божидар,обаче му предстоят още последващи терапии. Като за начало са му нужни  22 хиляди долара, непосилни за родителите му.

„Аз вярвам в доброто и в добрите хора ,защото го изпитахме и го видяхме с очите си , че доброто съществува има добри хора. И, понеже никой не е застрахован , че няма да му се случи , да пази Бог, призовавам всички добри хора ,с добри сърца каквото могат от душа да дарат”, казва бащата на детето.

А Божидар вече няма търпение да се върне у дома и да започне животът си отначало.

„Искам да оздравея. Да стана ветеринар”, разказва детето.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:

Общинска банка

Гр. Петрич

BIG: SOMBBGSF

IBAN: BG24 SOMB 9130 1064 0422 01

Титуляр: Божидар Митков Илиев

Paypal: vgi_1973@abv.bg

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.