Конкретният повод - обявяването на предсрочното завършване на участък от АМ "Струма"

Пътищата, дупките и липсващите маркировки успяха да скарат министър Нанков с опозицията в парламента. Обявяването на предсрочното завършване на участък от автомагистрала „Струма” стана повод за реакция от страна на БСП и обвинения, че пътищата не се строят качествено.

Завършват предсрочно част от магистрала "Струма"

Нанков: Реалистично е през 2024 г. да имаме завършена АМ "Хемус"

„Господин министър, вместо да ни показвате шарени трасета като на ученици от 1-ви клас, е хубаво да осъзнаете горчивата истина. В България магистралите се строят не за да има безопасно движение, а за да се усвояват милиарди. Тези магистрали се строят, за да бъдат впоследствие ремонтирани, пак с нови милиарди. Призоваваме ви господин министър – слезте на земята и започнете да решавате реалните проблеми, а не да се занимавате с евтини кризисни ПР акции и митотворчество”, каза Таско Ерменков от БСП.

ЕП: Магистрала „Тракия“ и метрото в София са образци за европейско финансиране

„Съжалявам за това, че правителството на Станишев маркира чисти канавки, строи магистрали. Дойде кметът Борисов и спря да маркира, спря да чисти канавки. Това беше вашето съждение. Добре, че беше кабинетът „Орешарски” да строи магистрали, да ремонтира пътища, да оправя 40-50 годишните дупки, като в Голянци. Дойде кабинетът „Борисов-2”  - спря да рехабилитира пътища, спря да строи. Съжалявам, че оставате с подобно впечатление, и че манипулирането по подобен начин общественото мнение”, контрира министър Нанков.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.