Движението на тежкотоварни автомобили над 12 т ще бъде ограничено по магистралите

На прага на трите почивни дни от полицията обявиха, че затягат контрола по пътищата

ГОЛЯМОТО ПЪТУВАНЕ: Натоварен трафик по магистралите и границите (ВИДЕО)

Ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по магистрали и главни пътища от 16.00 до 20.00 часа днес, както и в понеделник. По случай 6 май в централната част на София ще бъдат създадени контролно-пропускателни пунктове, които ще следят за граждани в нетрезво състояние и носещи огнестрелни оръжия.

ПРЕДИ ВЕЛИКДЕН: Пожарна и полиция до всяка църква

"Патрули ще обикалят по уязвимите места в столицата - централни гари, автогари и места за културно масови мероприятия”, поясни комисар Борислав Муеров, началник на отдел "Охранителна полиция" към СДВР.

ТРАФИК: КАТ очаква натоварено движение по време на празниците

"На „Цариградско шосе”, на стария път за Владая, на южната дъга, на АМ „Люлин”, на Северната тангента, на „Ботевградско шосе” ще имаме наши екипи, които ще наблюдават, докладват и контролират движението. Ако се наложи, ще се премине към ръчно регулиране на светофарните уредби. Снощи само за два часа новата камера на бул. "България" има 70 клипа за превишена скорост.”, заяви началникът на Пътна полиция-София Тенчо Тенев.

Акцията на КАТ за неплатени глоби и фишове продължава до края на седмицата. За да не получим нежелани честитики, от полицията съветват да караме внимателно и да спазваме ограниченията на скоростта. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.