Райското кътче се намира в Холандия

Койкенхов, паркът, известен като една от най-красивите ботанически градини в света, е събрал цялата палитра на пролетното сияние, създадено от човешка ръка и милиони цъфнали лалета, нарциси и всякакви луковични растения.

ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Райското кътче в Холандия, целунато от Бога всъщност е плод на много труд. Паркът е отворен е само през пролетта, когато всичко, дори и японските вишни, са цъфнали. Тази година в градината цъфтяха едновременно японските вишни всички луковични цвета – лалета, нарциси, зюмбюли и др, предаде БГНЕС.

Трите зодии, които ще пътешестват най-много през 2018-а година (ВИДЕО)

10 места, които трябва да посетите през 2018 г. (СНИМКИ)

Градините са разположен върху 32 хектара и са отворени за посещения по-малко от два месеца в годината от 20 март до 13 май.

Топ 5 на най-слънчевите градове в света 

Преди много години тук са били ловни полета, през 17 век е построен замъкът Койкенхоф, а през 19 век е възложено да се изгради паркът около замъка. Градините в този си вид – като място за изложба на цветя, са открити през 1949 г. Цветният парк, в близост до Амстердам, а също и ди Айндховен.

16-те най-опасни страни на света 

По алеите множеството се движи с озарени погледи, не спира да снима, дори мнозина в напреднала възраст сякаш се възраждат и презареждат от гледката, някои дори се опитват да захвърлят инвалидните колички, с които в Холандия често се предвижват заради удобство, и предпочитат да походят сред тази неземна красота. Ежегодно пролетното изложение се посещава от 1 млн. туристи, като в значителната си част това са предимно чужденци.

Най-скъпите имоти в света, обявени за продажба 

Освен парка с прословутите цветни фигури, Койкенхоф предлага още няколко павилиона, с орхидеи, с лилиуми и детски кътове, тук има и ферма с козички и домашни животни. Всяко цвете е описано и всеки, който желае може да си поръча през интернет количество и цвят, който иска. Холандците, като прагматични хора са превърнали лалетата не само в свой символ, но и свой бизнес.

12 любопитни места на Земята, които никога няма да видите 

Навсякъде в страната парковете са украсени с това красиво пролетно цвете, насадено нагъсто, за да има забележим цветен ефект. Тръгне ли леко да повяхва, срещу заплащане на торбичка всеки може да влезе и да си набере букет. След това се вадят луковиците и те също се продават – и така до следващата година. Но гледката в Койхенхоф остава в съзнанието като приказка, която, за да усетиш, трябва да се потопиш в красотата на парка.

Вижте още: 

Най-популярните туристически дестинации: Очаквания vs реалност

Остров, забранен за жени, влезе в списъка на ЮНЕСКО (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-красивите фонтани в света 

70 ГОДИНИ СЛЕД РАЗДЕЛЕНИЕТО: Поразителните разлики между Северна и Южна Корея 

17 красиви кътчета на планетата, за които малко пътешественици знаят 

Топ 35 на най-атрактивните места за сватба 

12 удивителни неща, които може да видите само в Китай (ГАЛЕРИЯ)

Кои са най-спокойните градове в света

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.