За това сигнализираха зрители на NOVA

Екзотика, но по български. Изоставен строеж насред София се превърна в блато с жаби, риба и комари.

Развъдникът на зарази се намира на няколко километра от центъра на София, в столичния квартал „Овча купел”. За деца от квартала е плувен басейн. За възрастните пък е място за улов на риба.

Така от 2009 г., когато строителна фирма прави изкоп за жилищна кооперация, но фалира. За хората наоколо животът се превръща в кошмар. Освен жабите, ята от комари щурмували блатото.

От влагата къщите в съседство започнали да се рушат. Потърпевшите пишели жалба след жалба. От общината правели предписания и така до следващия път.

Изпомпването на водата обаче излизало скъпо на собствениците на имота. Не искали и да го засипят с пръст, защото се надявали да се появи инвеститор. Първият фалирал още през 2009 г.

Един от собствениците на имота заяви, че той няма право на строеж, въпреки че е собственик. В този смисъл, по думите му, бил по-голям потърпевш. Жителите на „Овча купел” обаче го обвиниха в лъжа и заявиха, че слушат оправданията му от години.

От общината заявиха, че имат ограничени правомощия. Това, което може да направят, е да напишат предписания на собствениците за обезопасяване на обекта, защото по закон те са длъжни да поддържат строежа си безопасен. Решението на проблема зависело от боствениците.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.