Борислав Миланов е бил осъждан три пъти

Задържан е мъжът, който удари с колело дете в "Южния парк" и избяга. Това потвърдиха за NOVA от пресцентъра на МВР.  24-годишният Борислав Миланов е арестуван в четвъртък вечер в София. Предал се е сам, в присъствието на адвокат в 4-то РПУ. 

 

Наложена му е мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа. Тя ще бъде гледана от съда в неделя.

Баща издирва колоездач, който блъснал и ранил тежко дъщеря му (ВИДЕО+СНИМКИ)

Родителите на пострадалото момиченце възнамеряват да заведат дело срещу него. Ако вината му бъде доказана, за това деяние законът предвижда лишаване от свобода до 1 година или пробация. 

Борислав вече е осъждан три пъти: веднъж за притежание на наркотици - амфетамини и марихуана, и два пъти за шофиране без книжка. 

Инцидентът стана в сряда вечерта, а момиченцето беше прието в "Пирогов" с тежки наранявания. Детето е било с майка си в парка, когато мъжът го помита с велосипеда си и бяга от мястото на инцидента. 

"Видях сблъсъка и как влачи детето, докато опитва да спре. Влачи го 2 метра", разказа за "Здравей, България" Боряна Джоканова, майката на раненото 1-годишно дете. 

"Главата й е ударена, тялото е премазано. Счупени са костите на едното краче. Лекарите я прегледаха от горе до долу", поясни тя.

Близките на убити на пешеходни пътеки търсят справедливост

По думите й след сблъсъка колоездачът е спрял за момент: "Ослуша се и когато разбра, че ситуацията е по-тежка, избяга".

В момента, в който Боряна вижда, че той тръгва да бяга, вади телефона и го снима.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.