Дани Спартак категорично победи Иван в кулинарния дуел на номинираните

Иван Петков напусна надпреварата за 100 000 лева и договор с ресторанта на шеф Ангелов и се класира на 8-мо място в състезанието. Преди това той и Дани се изправиха един срещу друг в кулинарен дуел, от който победител бе Дани, а Иван трябваше да бъде лидер на отбора по време на решаващата вечерна резервация.

Кулинарният дуел от две части тества познанията и уменията в кухнята на Иван и Дани. Спартак категорично пребори опонента си и в двете части на дуела, а това му върна черната куртка и му донесе имунитет за предстоящата резервация.

Загубилият дуела Иван, трябваше да поведе отбора си по време на решаващата за седмицата вечерна резервация, но тази задача се оказа непосилна за него. Поредица от сериозни грешки бяха допуснати и в по-късен етап от вечерта Иван сам поиска да бъде сменен от Дани, за да завърши успешно вечерята.

След перфектно издадените поръчки, отборът реши Мартин и Светла да са останалите двама номинирани, а шеф Ангелов бе категоричен в решението си – Иван да напусне състезанието, като призна, че това е една от най-трудните раздели за него и пожела успех на Иван от тук нататък. От следващата седмица всяка вечер шеф Виктор Ангелов ще се разделя с един участник, докато не останат двамата най-добри, които да се изправят един срещу друг на големия финал на 24 май.

Какво сподели Иван в първото си телевизионно интервю след напускането на Hell’s Kitchen България, днес в "На кафе", можете да разбере във видеото. 

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и на FB страницата на предаването.