Основателят на “Сингъл степ“ Иван Димов, световният шампион по фрийрън Делян "Дидо“ Димитров и ултрамаратонецът Краси Георгиев организират благотворителното спортно събитие

На 16 юни 2018 г., събота, в парк “Възраждане“ в София ще се проведе първото по рода си събитие – “Отбор с мечта“. Организаторите са три добре познати личности в спорта в България – ултрамаратонецът Краси Георгиев, двукратният световен шампион по паркур/ фрийрън Делян “Дидо“ Димитров, и маратонецът и кросфит атлет Иван Димов, който е основател на фондация “Сингъл степ“ – финалист в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп ПРОМЯНАТА.

Заедно те виждат нуждата да създадат инициатива, която да събере благотворително средства и да популяризира социални каузи чрез спортни предизвикателства и състезания, в широко партньорство с общината, бизнеса, спортната общност и всички граждани. Трима спортисти с различен профил се обединяват, за да допринесат към три организации, които са бенефициенти на събитието – Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания“, фондация Single Step, работеща за подкрепа на ЛГБТИ младежи и техните семейства и BEST foundation, която организира клубове за дебати и ораторство на английски език в гимназии в цяла България.  Събраните средства ще бъдат разделени поравно между трите организации.

“Често чувам “тук е така”, като че ли това би трябвало да ни примири с реалността. С Дидо и Краси се предизвикваме постоянно и то не само в спорта. Това събитие ще покаже, че когато не се делим, сме много по-силни”, сподели Иван Димов.

Краси Георгиев от своя страна каза, че “предизвикателствата са начин на живот за мен и съм изключително радостен, че намерих сродни души и приятели. С това събитие, тримата искаме да предизвикаме всички да бъдем заедно по-добри със спорта”.

“Отбор с мечта“ ще се проведе в рамките на целия ден на 16 юни, започвайки преди изгрев слънце. Първи ще са спортните предизвикателства на Краси Георгиев и Иван Димов – от 4.30 ч. до 10.30 ч. Краси ще избяга 50 км., а Иван ще прави 5000 лицеви опори.

Непосредствено след това г-жа Фандъкова ще даде официалния старт на събитието, което ще включи състезания между корпоративните отбори, музика от любими български изпълнители и игри. В 16.00 ч. ще започне вторият републикански турнир по паркур/ фрийрън за купата на TELUS International Europe. За финал на събитието ще бъдат наградени победителите от турнира.

“Посвещаваме втория национален турнир по паркур/ фрийрън в памет на моя най-добър приятел Антони “Шорти” Лютов, който почина от рак миналата година. Ние не забравяме своите и семейството ни става още по-голямо с помощта на Краси и Иван”, сподели Делян “Дидо“ Димитров.

Всички желаещи могат да даряват за инициативата чрез ПЛАТФОРМАТА преди, по време и след събитието. Компаниите, които искат да участват и също да наберат средства, имат възможност да сформират свои отбори от по 4 души, които да се състезават в спортните предизвикателства на “Отбор с мечта“. Нови корпоративни отбори могат да се присъединят към инициативата, като се свържат със Single Step на info@singlestep.bg.

Повече информация за събитието може да намерите и на Facebook страницата на събитието.

“Отбор с мечта“ е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова и е част от инициативите за “София – европейска столица на спорта 2018“.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя има за цел да подобри живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да осъществят идеите си на практика.