Той получи парична награда на стойност 100 000 лева и договор с ресторанта на шеф Виктор Ангелов

Дани Спартак е големият победител в първия сезон на Hell’s Kitchen България. Той получи парична награда на стойност 100 000 лева и договор с ресторанта на шеф Виктор Ангелов. Финалът на състезанието бе изключително динамичен и двамата финалисти се представиха блестящо, но по-добрата стратегия и умелото ръководство на кухнята бяха от решаващо значение за победата на Дани.

Преди да се впуснат във финалния кръг от състезанието, Дани и Филип получиха задачата от шеф Ангелов да разработят собствени 4-степенни менюта, а времето, за което трябваше да го направят бе само една нощ. Разбира се, финалната задача, която двамата получиха от шеф Ангелов, бе далеч по-сложна от това да приготвят сами авторските си менюта. В ресторанта на Hell’s Kitchen се завърнаха бившите участници, а финалистите си избраха отборите в честна игра. Така Дани и Филип трябваше да влязат в ролята на шеф Ангелов и да контролират по брилянтен начин своите екипи.

Изборът на авторски менюта също се оказа от ключово значение. В стремежа си да покаже максимума от себе си, сложното основно ястие на Филип се оказа твърде трудно за приготвяне от неговия отбор и той значително се забави с издаването на поръчките си още в средата на вечерта.

След най-важната за двамата вечерна резервация, шеф Ангелов бе готов със своето решение, като взе под внимание и анкетните карти, които попълниха гостите в ресторанта. Изборът му бе труден, но и напълно категоричен – победител в първия сезон на Hell’s Kitchen България да бъде Дани Спартак!

Първият сезон на най-известното състезание за професионални готвачи е в историята. Ако искате да станете част от втори сезон на Hell’s Kitchen България, попълнете формата за участие ТУК.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, както и на FB страницата на предаването.