Държавният глава апелира да няма политически спекулации

„Крайно време е да се потърси отговорност от онези политици, които, преследвайки користни политически интереси, със своите решения излагат на риск живота и здравето на българските военнослужещи”.

За това призова държавният глава, след като посети Военномедицинска академия (ВМА), където се запозна със състоянието и разговаря с офицерския кандидат Алексей Каменов – бордният техник на вертолета Ми-17, който беше ранен при трагичното произшествие в авиобаза „Крумово“.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Румен Радев изрази своите съболезнования на семействата, близките и колегите на загиналите авиатори.

„Капитан Неделчев и капитан Панталеев ще останат в паметта ни като достойни мъже и офицери, загинали при изпълнението на служебните си задължения“, каза още президентът.

Радев апелира да няма политически спекулации, защото от утре останалите пилоти ще продължат да летят.

„Длъжни сме да продължаваме да сочим проблемите и да настояваме за тяхното решаване. Многократно през годините алармирах, че ще стигнем до това положение да загиват летци. По тази причина направих и три Консултативни съвета, посветени на Българската армия, за да се промени нещо“, подчерта Румен Радев.

Президентът подчерта, че решаването на тези проблеми изисква отговорно държавническо мислене и адекватни действия.

Румен Радев и Каракачанов посетиха Алексей Каменов във ВМА (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Министър Каракачанов е поставен в едни политически, финансови и правни рамки, от които той повече от това не може да направи. Както виждате, мнозинството прекрати модернизационните процеси в Българската армия, върна ги в нулево положение, в изходна точка. Предвидените за тези проекти стотици милиони изтекоха, вместо да отидат за ремонт на техника, въоръжение и за подготовка, те пак отидоха за саниране“, заяви държавният глава.

По думите на Румен Радев след забавянето на проектите ще отнеме поне още две години, за да се реализират, което ще оскъпи офертите.

Относно катастрофата президентът Румен Радев разговаря във ВМА с министъра на отбраната Красимир Каракачанов и с началника на лечебното заведение Венцислав Мутафчийски.

ВСИЧКО ЗА ИНЦИДЕНТА С ПАДНАЛИЯ ХЕЛИКОПТЕР ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.