Много фенове решиха в последния момент да пътуват до Москва за финала

Цената на билетите за финалния мач на Световното първенство между националните отбори на Хърватия и Франция на черния пазар в Загреб достигна 10 500 евро, съобщава хърватската национална телевизия, цитирана от БТА.

Нестор Питана ще ръководи финала между Франция и Хърватия

В Хърватия много фенове решиха в последния момент да пътуват до Москва за финала. В тази връзка са разпродадени всички билети за редовните полети, а туристически компании продадоха всичко за пътуване към руската страна. 

ХЪРВАТИЯ ПИШЕ ИСТОРИЯ: Балканците на финал с Франция (ОБЗОР)

Официално вече не е възможно да се купят билети за финала. Хърватският футболен съюз поиска допълнителна квота от Международната футболна федерация (ФИФА), но за момента хиляди фенове чакат решението по този въпрос. Така цените на билетите на черния пазар се увеличиха драстично и вече варират от 1500 и до 10 500 евро.

Хърватското правителство заседава с фланелките на националния тим (ВИДЕО)

Това означава, че хърватските прекупвачи са увеличили първоначалната цена на билетите за финалния мач с повече от 10 пъти.

Финалът на Мондиал 2018 ще се играе в неделя от 18:00 часа на стадион "Лужники" в Москва, а Хърватия ще играе в мача за титлата за първи път в историята си. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.