„Не мисля, че съм герой. Смятам, че всеки колега би реагирал по този начин”, заяви Милен Митрев

Столичен полицай стана случаен свидетел на обир и залови двамата крадци. Той е служител на столичното Девето районно управление. Историята е от четвъртък в късния следобед.

Историята е от „Люлин” 9. Старши полицай Милен Митрев е бил в магазин за авточасти.

Защо полицай от Перник реши да се отдаде на дърводелството?

„На път за работа спрях да си поръчам една част в магазина. Докато разговаряхме с продавача, чух суматоха навън и се показах. Отвън видях мъж с дънкови къси панталони, със суичер с дълъг ръкав, черен на цвят и с поставена качулка, което беше нехарактерно, тъй като беше доста топло времето. Същият тичаше, а след него една жена, която викаше „Помощ, помощ, крадец, открадна ми телефона”, а след нея още един мъж, който го преследваше. Извършителят бързо напредваше през градинката, затичах се след него. След 200-300 метра зад блока успях да го поваля на земята и да го задържа. В момента, в който сложих белезниците, съдействаха ми граждани в градинката, тъй като лицето се противеше и не искаше да му бъдат поставени белезници. В този момент забелязах още едно лице, което имаше видими прилики с него и проявяваше доста жив интерес, повече от нормалното. Поисках документи от него, оказа се, че няма в себе си. На място заяви, че е брат на задържания и са били заедно”, разказа старши полицай Митрев.

„Впоследствие в районното се оказа, че имат и други криминални прояви от близкото минало. Кражби, грабеж и наркотици. Доколкото знам на дамата й е върнат телефонът. Самата тя пристигна доста бързо, тичаше по нас”, добави той.

„Не мисля, че съм герой. Смятам, че всеки колега би реагирал по този начин”, заяви полицаят.

Вижте целия разговор със старши полицай Митрев във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.