Проверява се всеки един автомобил, както и пътниците в тях

Засилено полицейско присъствие посреща автомобилите, пътуващи към селата Шарково, Крайново и Странджа, където евтаназираха стада с домашни животни, заразени с чума. Проверява се всеки един автомобил, който минава по пътя. Причината е, че вече има случаи на животновъди, които в опит да спасят животните си, са се опитали да ги пренесат в други населени места. 

Борисов: Не спрем ли чумата сега, загива целият сектор (ВИДЕО)

На входа и изхода на Шарково проверките са още по-щателни. Там, освен багажника на автомобила, се проверяват и личните документи на шофьорите и техните пътници. На излизане пък се дезинфекцират гумите на автомобила, както и обувките на всички, които са били в селото.

Нов епизод в битката на държавата с чумата в Странджа (ВИДЕО)

В Шарково живее и баба Дора, чието стадо все още не е умъртвено. Пред дома й пък денонощно има хора, които го бранят. Те обаче категорично отказват да застанат пред камера.

Какъв е пътят на заразата от чума по домашните животни?

Очаква се днес следобед президентът Румен Радев да посети село Болярово, едно от селата, в които евтаназираха стада с домашни животни. Той ще се срещне както с кмета на Община Болярово, така и с кметовете на трите ямболски села, които са засегнати – Шарково, Крайново и Странджа.

Порожанов: Няма да подам оставка (ВИДЕО)

Припомняме, че изплащането на парите на собствениците на животни, които вече са умъртвени, както и на тези, които тепърва ще бъдат евтаназирани, ще продължи и през следващите дни.

ФЕРМЕРИ СРЕЩУ ФЕРМЕРИ: Част от животновъдите против протеста на останалите в бранша

ГНЯВ ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.