Председателят на БСП не пожела да отговаря

ГЕРБ обвиниха председателя на БСП  във връзки с протестиращите срещу евтаназирането на животни в Шарково. Късно снощи кризисният щаб за справяне със заразата реши, че животните на баба Дора трябва да бъдат евтаназирани.  

ГЕРБ: Провокациите в Шарково са "екшън план", иницииран от БСП (ВИДЕО)

Тодор Атанасов от защитниците на овцете и козите в Ямболско излъчва в личния си Фейсбук профил толкова много, че го видяха и от ГЕРБ. Управляващите прожектираха негов клип на специална пресконференция и го упрекнаха в политическа зависимост.

„Ние очакваме отговор веднага от г-жа Нинова. Познава ли този човек и общувала ли е с него, във времето и в което и самата тя присъстваше в Странджа? Давала ли е указания на провокаторите как да действат, както твърди този човек в това видео? Има ли финансова обосновка цялата тази акция”, каза Антон Тодоров от ГЕРБ.

БОЙКОТ В СТРАНДЖА: Не пуснаха лекари да проверят едно от стадата (ОБЗОР)

ГЕРБ щели да се обърнат към прокуратурата – да разследва за провокация. Нинова не пожела да отговаря.

„Извинете, но тече заседание, днешната тема е бъдещето на България и нищо повече от това няма да коментирам”, каза социалистката.

Самият Тодор не се появи сред защитниците в Шарково следобед. А веднага след политическия гръм видеото беше изтрито. Другарите му по кауза поискаха да не ги свързват с политика.

„Разграничаваме се от всички партии, защото са едни и същи. Те са в коалиция всички заедно срещу народа. Просто някой си прави ПР на наш гръб”, каза Антон Георгиев.

ЗАРАДИ ЧУМАТА: Двама министри с доклад в парламента (ОБЗОР)

А извън политиката, почивният ден в Болярово и Шарково мина в чакане на вторите проби за чума. И напрежение от чакането.

Фермерката Ана Петрова не се съгласи с протоколите от първото изпитване на стадото й, които вече и връчиха, и, въпреки разговор с областния управител и кмета, не се съгласи и на втори проби.

„Още веднъж ги помолих да ми се даде документа, едва ли не трябва да повярвам в този, който имам. Това са моите овце, с тия две ръце съм ги гледала, така че искам си пробите, с мой подпис евентуално”, заяви тя.

Вече почти месец Ана не усетила сред стадото съмнителна проба.    

Европейски експерти: Няма съмнения, че в България има чума, действията на БАБХ са законни          

„Защото аз досега няма никакъв симптом на тази чума”, каза тя.

Яренцата от Шарково също чакат  съдбата, която държавата им отрежда. А баба Дора е твърдо решена  – ще ги убият, ама друг път.

„Да, ама през трупа ми”, казва тя.

„Аз не мога да харча кървави пари – животни здрави да ми бъдат убити и ликвидирани. Нека да видим дали ще я развият тая чума! Аз ще устоя да ги храня, въпреки възрастта ми”, категорична е тя.

Кани задочно земеделския министър на среща. Отново. С официален призив. Стадото на баба Дора ще бъде умъртвено, настоя още снощи властта. Дата на евтаназията още няма.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.