БСП внесе подписка с такова искане

Председателят на парламента Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на Народното събрание на 21 август.

БСП внесе подписка за свикване на извънредно заседание на парламента (СНИМКИ)

По-рано през деня БСП внесе в деловодството на парламента 61 подписа с искане за свикване на извънредно заседание.

Левицата иска депутатите да разгледат проект за решение по казуса със застрахователно дружество "Олимпик" и да изслушат министър-председателя във връзка със срива на Търговския регистър.

Прокуратурата и ДАНС започват проверка на Комисията за финансов надзор

Казусът „Олимпик” беше обсъден и на Министерски съвет. Властта реши да поиска оставката на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн. В нейната дейност били намерени много укорими пропуски.

Кабинетът не може да отстрани Агайн, защото нейното назначаване на поста е станало от Народното събрание, така че само при определени законови процедури Народното събрание може да я освободи, ако тя сама не подаде оставка от поста.

Владислав Горанов: Правителството иска Агайн да напусне КФН

„Намираме сериозни пропуски в работата на ръководителя на управление „Застрахователен надзор“ в Комисията по финансов надзор Ралица Агайн. Смятаме, че тя, ако иска да запази доброто си име, трябва да признае свои пропуски и да освободи заемания от нея пост”, заяви по-рано финансовият министър Владислав Горанов.

Той нарече спекулации твърденията, че Обезпечителният фонд към Гаранционния фонд, може да върне на хората, застраховани в „Олимпик”, премиите, които са платили. Горанов уточни, че единствените пари, които компанията е внасяла във Фонда са за щети при липса на застраховател и при липса на автомобил.

Същевременно стана ясно, че прокуратурата и ДАНС влизат в казуса с фалиралия застраховател. Главният прокурор е разпоредил проверка на дейността на Комисията за финансов надзор.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.