Григор Григоров е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост

Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора на преобърналия се край Своге автобус. Григор Григоров е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. 

СЛЕД КАТАСТРОФАТА: Прокуратурата решава дали да повдигне обвинение на шофьора

Според прокуратурата Григоров е нарушил правилата за движение по пътищата и затова е отговорен за инцидента. Сотир Цацаров обясни, че експертиза е показала, че шофьорът е карал с 53 км/ч при разрешени 40 км/ч. 

Цацаров: Шофьорът на автобуса е карал с 53 км/ч при ограничение от 40 км/ч

Григоров е  задържан за 72 часа, като прокуратурата ще поиска той да бъде оставен за постоянно в ареста. Засега задържането му се изпълнява в ИСУЛ, където Григоров е на лечение.

В неделя стана известно, че прокуратурата разследва катастрофата в три направления - действията на шофьора, на фирмата превозвач и на фирмата - строител на пътя. Първоначалната информация показва, че нарушения е имало на всички нива. 

Коя е фирмата, собственик на преобърналия се автобус?

По разпореждане на главния прокурор разследването по делото е възложено на Националната следствена служба. Предстоят допълнителни огледи.

Експерт: Не мисля, че превишената скорост с 10 км/ч е причина за катастрофата

Във връзка с разследването следователите са иззели и документи от Регионалното министерство, Агенция „Пътна инфраструктура“, Агенция „Автомобилна администрация“ и фирма "Трейс", извършила ремонта на пътния участък.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.