Той е с голям опит зад волана и с няколко глоби

Прокуратурата решава дали да повдигне обвинение на 59-годишния шофьор на автобуса Григор Григоров. Водачът е с голям опит зад волана и с няколко глоби. Той излязъл на пътя, без да е минал задължителния годишен технически преглед.

Работи се по три версии за трагедията с автобус край Своге (ОБЗОР)

„Автобусът е минал последен годишен технически преглед на 5 февруари тази година. Прави се през шест месеца. На 5 август автобусът е трябвало да е минал годишен технически преглед. Такъв не е преминал”, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

От „Автомобилна администрация” не знаели и за планираната екскурзия, както е по закон.

АПИ 5 пъти карала фирмата да отстрани дефектите от опасния път

Григор Григоров, който е и управител на транспортната фирма „Мобилус 5”, имал книжка от 40 години. Има и два акта и седем фиша зад гърба си.

„До момента той има две наказателни постановления за нарушения и седем фиша. Два от тях са за управление на МПС без колани, за неправилно паркиране и прочие. Няма санкции за шофиране след употреба на алкохол", уточни Цацаров.

Незабавно след катастрофата са взети нужните проби и е установено, че той не е управлявал автобуса в нетрезво състояние. Не е взимал и наркотични вещества.

Московски: При нас няма информация за извършения случаен превоз

Шофьорът на автобуса е настанен в столичната болница „Царица Йоанна”. Той е в стабилно състояние, без опасност за живота. Контактен е. Докато е на лечение там ще бъде под полицейска охрана.

Григор Григоров работи със съдружника си Румен Павлов. Двамата имат договор и с Община Божурище. Возят деца, пенсионери и при нужда администрацията.

Цацаров: Шофьорът на автобуса е карал с 53 км/ч при ограничение от 40 км/ч

По закон автобусите на повече от 10 години трябва да минават технически преглед два пъти годишно.

Екип на NOVA разговаря със съдружника на Григор Григоров, но той отказа да застане пред камера. Единственото, което каза, е, че той е бил изключителен професионалист в работата си.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.