"Гневен съм, защото този пореден инцидент можеше да се избегне", заяви Георги Илиев

„В нашата държава всяко чудо е за три дни. Едни и същи неща се говорят постоянно – за колани, за пътища, за поддръжка на автомобилите. Нищо от това не се случва. Гневен съм, защото този пореден инцидент можеше да се избегне, тъй като са пратени множество жалби до държавните институции”.

Експерт: Пътната обстановка има скрити дефекти, невидими за шофьора

Това заяви в „Здравей, България” бившият шеф на отдела за разследване на аварии и тежки катастрофи в Националната следствена служба Георги Илиев.

„Пак ще има панихиди, пак ще плачат хора до следващия инцидент. Кога най-после държавата ще влезе в задълженията си да се направи централен орган, който да контролира пътното движение. Да се бори с катастрофите, да се въведе ред. Сега за това отговарят множество институции в държавата. Всичко това трябва да се централизира”, на мнение е Илиев.

Експерт: Оглед показа фрапиращи неща в района на катастрофата

Когато пътната обстановка е усложнена, много е трудно шофьорът да прецени дали е попаднал в аквапланинг, дали пътят е неравен. Ако дупката е запълнена с вода, не може да прецени нейната дълбочина. Не допускам, че превишената скорост с 10-ина километра е основна причина за катастрофата край Своге”, заяви експертът.

Цацаров: Шофьорът на автобуса е карал с 53 км/ч при ограничение от 40 км/ч

По думите му всяка институция трябва да си понесе отговорността и смята, че следствените служби ще си свършат работата.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.