„Мегаинвест холд” е част от обединението "Трейс Своге"

Разследващи влязоха в офиса на „Мегаинвест холд” в Дупница. Те ще изземат документи, свързани с договора, сключен за ремонта на кървавия участък край Своге, където в събота загинаха 17 души при падане на автобус в 20-метрово дере.

Фирмата, извършила ремонта на пътя край Своге, изпрати становище

Разследващите се отправиха към другия офис на фирмата в Дупница, защото на адреса на „Самоковско шосе” в града не откриха документи. На място пристигна и началникът на РУП-Дупница Борислав Динев.

Управителят на фирмата Цветан Цветанов заяви, че те не са асфалтирали въпросния участък край Своге. 

АПИ 5 пъти карала фирмата да отстрани дефектите от опасния път

Той разпространи официално съобщение, в което посочва: "Не съм изпълнител, подизпълнител и партньор в реконструкцията на визираната пътна отсечка - нито пряко с компанията, която притежавам и управлявам, нито чрез изпълнители (общи работници), нито чрез своя техника. Горното бе констатирано и при направената проверка от компетентните органи днес".

„Мегаинвест холд” е част от обединението "Трейс Своге" с 40%. Водещ участник е "Трейс Груп" АД. Основна дейност на "Мегаинвест холд" е изграждането на самолетни писти и автомобилни пътища, а капиталът на компанията е близо 320 хиляди лева от създаването й през 2008-а година. 

"Много неприятен случай. Това е най-лошото, което може да се случи, но аз нямам никаква вина. И не мога да разбера какви са тези сензации - нахлули са в офисите", заяви Цветанов по телефона за NOVA. 

 

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Репортери: Тина Ивайлова, Ивета Шилигарова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.