"Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом", каза той в официално изявление

В официално изявление бившият премиер Симеон Сакскобургготски благодари на всички, които са засвидетелствали своята подкрепа след решението на Софийския градски съд, че дворецът „Врана” не е собственост на царското семейство.

Сакскобургготски за решението за „Врана”: Омерзен съм!

„Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично. В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна”, каза Симеон Сакскобургготски.

ДВОРЕЦЪТ "ВРАНА": Държавата или Сакскобургготски - кой ще надделее?

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства”, подчертава още Сакскобургготски.

Съдът: Дворецът "Врана" е собственост на държавата

„Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти. Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена. Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност”, се казва още в изявлението на Симеон Сакскобургготски.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.