Първият концерт е на 12 септември в Разград

Фестивалът за класическа музика на открито Фортисимо Фест тази година отново е приготвил изненади за публиката. Програмата ще включва не само класическа музика и любими мелодии от български филми, но фолклор и естрада.

“Фортисимо фест е фестивал под звездите, в който представяме български класици тази година, фолклорна музика и има популярно филмова част, за която сме поканили звезди като Михаела Маринова, братя Азарянови, Георги Андреев, Михаела Филева, Дони, Невена Пейкова, Славин Славчев и много други”, разказа маестро Максим Ешкенази в “Здравей, България”.

“Подборът на песните е много важен, но след това е много важна интерпретацията и как музиката ще излезе през теб. Много се радвам, че ще бъда лицето на първия концерт на това турне. Това е голяма чест и удоволствие”, сподели Михаела Маринова. 

Специална роля при концертите ще имат Ани Пападопулу и Юлиан Вергов.

“Събитието е замислено като цялостен спектакъл. Има структура и програматика. Сценарист е Александър Чобанов”, разказа Максим Ешкенази.

Фортисимо Фест в Разград на 12 септември пред джамия “Макбул Ибрахим Паша”, продължава във Враца на 14 септември пред спортен комплекс "Христо Ботев" и в София на 16 септември пред Народен театър "Иван Вазов".

Какви още изненади очакват публиката на Фортисимо Фест, вижте в интервюто на  Максим Ешкенази и Михаела Маринова за “Здравей, България”.