Ако се докаже вината му, агресивният турист може да получи до пет години затвор

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за 27-годишния британски турист Дани Джеймс, който нападна турист в хотел в „Слънчев бряг”. При побоя са пострадали трима души – 68-годишен шотландски турист и двама охранители на хотела.

Нападението било извършено в нощта на 5-и срещу 6-и септември. В предпоследния ден от почивката си Джеймс, който бил в "Слънчев бряг" с майка си, напада в коридор на хотела друг турист. 

Британски турист преби с бастун възрастен мъж в "Слънчев бряг"

Британецът се прибрал във видимо нетрезво състояние. Пожелал да си вземе още алкохол от бара на басейна и охранителите го насочили към фойето. Това отключило агресията. Младият мъж първо ударил един от гардовете. Наложило се да извикат майката на госта, за да го прибере в стаята. В коридора обаче Джеймс засякъл друг гост на хотела - 68-годишния шотландец, и се нахвърлил и върху него. 

След нападенията, Джеймс се опитал да избяга от полицията, слизайки от петия до пърия етаж през балконите. 

Оказана е медицинска помощ на пострадалия шотландски турист. Направени са му пълни изследвания и, по информация на ръководството на хотелската верига, той няма сериозни наранявания. В същото време в стаята на нападателя полицията открила спринцовка. Майка му обяснила, че тя му бил нужна заради проблем със зъб. 

Дани Джеймс е задържан за 72 часа. Взети са му проби за алкохол и наркотици, коиото ще излязат до дни. Повдигнато му е обвинение за хулиганство. В събота съдът в Несебър ще гледа мярката му за неотклонение. Според прокуратурата, ако се докаже вината му, агресивният турист може да получи до пет години затвор.

Камериерка от хотел в „Слънчев бряг” твърди, че е пребита от шефа си (ВИДЕО)

„Няма някакви реални видими причини за тези хулигански действия. Абсолютно нетърпими ще бъдем. Наказанието, което е предвидено, вероятно ще бъде и по-тежко. Засега е хулиганство и лека телесна повреда по хулигански подбуди, но тъй като са множество деяния, няма как да стане както с шведа и да мине с глоба. При доказване на вината наказанието ще бъде лишаване от свобода, а дали ще е ефективно или условно, това ще реши съдът”, коментира апелативният прокурор Любомир Петров.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.