Идеята тръгнала от популярен детски филм

Нов вид опасна игра застрашава българските деца. Това предупредиха лекари от Клиниката по изгаряния в "Пирогов". За да придобият магични сили, момиченца палят котлони и печки, докато родителите им спят. Идеята тръгнала от популярен детски филм.

Опасна игра в интернет застрашава живота на децата (ВИДЕО)

Това не е първата опасна игра, която става популярна у нас. Преди това особено нашумели бяха предизвикателствата със сол и лед, търсенето на скрито съкровище и лъжицата канела.   

ОПАСНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО: Kiki Challenge - новата мания в мрежата

"Сегашното поколение расте по този начин, че му е насадена една идея на предизвикателството. Всичко е състезание, конкуренция. Днес децата имат един социален живот, който изисква едно голямо перчене", коментира известният влогър Стан. 

Белгия реши: Само навършилите 13 години - с профили в социалните мрежи

"Нашият син е на 9 години. Единият случай беше харчене на пари от кредитна карта. Сумата не беше никак малка. Имаше и друг случай, който много ме притесни. Имаше един период, в който той постоянно ме питаше дали може да лети. Беше гледал детски филмчета, в които героите притежаваха магически сили", разказа на свой ред Жени Калканджиева.  

ТЪМНАТА СТРАНА НА ИНТЕРНЕТ: Как да предпазим децата?

"Трябва да се следи какво прави детето, да си до него и да чуеш всичко, което то иска да сподели с теб", допълни Деян Благоев. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.