Компаниите се готвят за празника две години по-рано

Френските шоколадови фабрики започнаха производството на шоколадите и шоколадовите изделия за коледните празници. Целта е до края на септември първите доставки да бъдат извършени.

Откриха как да намалят захарта в тортите, без да променят вкуса им

Компанията "Семоа" е лидер в производството на шоколадови изделия във Франция. Директорът Патрик Поарие беше категоричен, че по Коледа се реализират 44% от нейните общи продажби, информира БТА.

Машините на компанията ще работят на пълни обороти до края на октомври. След това за шоколадовите фабрики следва кратка почивка и през декември те ще започнат да подготвят изделията за Великден.

Кога е произведен първият шоколад в България?

Според компаниите подготовката за коледния или за великденския сезон започва две години по-рано. През това време се проучват вкусовете на клиентите, отчитат се новите тенденции и се разработват нови продукти. Малките занаятчии от отрасъла започват да произвеждат коледния си шоколад в навечерието на празника, тъй като тяхната продукция се запазва за кратко време.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.