Дискусията е свикана от Мая Манолова заради жалби на граждани

Омбудсманът Мая Манолова свиква широка обществена дискусия по проблемите на гражданите, свързани с начисляването на разход вода "общо потребление" в сгради-етажна собственост. Поводът са множеството жалби от потребители на ВиК услуги. Само от началото на тази година при омбудсмана са постъпили 313 жалби.

По време на дискусията се очертава интересен сблъсък – между омбудсмана и регионалното министерство за новата наредба, която предвижда ново отчитане на общото потребление на вода.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Всички апартаменти да плащат поравно водата за общи нужди в блока

ПО-СКЪПО ПАРНО: Цената на топлата вода може да скочи с между 2% и 9%

В конференцията са поканени да участват всички отговорни и заинтересовани страни - Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Комисия за водно и енергийно регулиране, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, Комисия за защита на потребителите, Българска национална асоциация "Активни потребители", Сдружение за правна помощ на потребителите, Федерация на потребителите в България, Гражданско движение "Днес", Български потребителски център, Българска асоциация по водите, Съюз на ВиК операторите в Република България, персонално до всички ВиК оператори в страната, десетки граждани.

Животът поскъпва със 7 лв. на човек заради новите цени на газ, ток и парно

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.