Той обра овациите на състезание

Български снайперист впечатли със своите уникални изстрели в Германия. Ефрейтор от Хасково демонстрира невиждани умения по време на учение на НАТО. Той е поставил рекорд с изстрел по мишена от километър и половина без опора на оръжието. Снайперистът уточни, че това се е случило извън състезателната част.

Български снайперист впечатли военни от НАТО, уцели мишена от 1,5 км (ВИДЕО)

"Получих много добри отзиви, чуждестранните колеги ме поздрави за изстрела. Щастлив съм за признанието", заяви ефрейтор Крум Хаджипетков.

Според него за подобен рекорд е нужен огромен кураж. Важно е да вярваш в себе си и във възможностите си, другото е математика и тренировка, добави още военният. По негови думи вятърът оказва най-голямо влияние при стрелбата и полета на куршума, но земното въртене също има значение.

Първата мишена в живота на снайпериста е била капачка от бутилка, когато е бил дете. Той е проявявал интерес към това занимание още в ранните си години. 

Неизвестен стреля по две трамвайни мотриси в София (СНИМКИ)

"Оръженито е изключително голяма отговорност. Това не е играчка и трябва да се използва само ако се наложи", категоричен беше Хаджипетков.

Ефрейторът иска да реализира проект, в който да помага на деца с церебрална парализа, които искат да се научат да стрелят.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.