Край местността „Германката” започва строителство на две вили с басейн

Ограда беше поставена на емблематично място от морското ни крайбрежие. Блокиран е достъпът до местността „Германката" край Созопол. За това алармира във Facebook бившият директор на стопанското звено на Софийския университет Петко Горанов. На заграждението има информационна табела, според която в ограденото място ще се строят две вилни сгради с басейн.

Областният управител на Бургас оспори строителството на "Силистар" в съда

За започващия строеж на метри от скалните фиорди разбрали първо рибарите, които били  прогонени. След това, само за няколко часа, били поставени огради и набити колчета, а достъпът до скалите и морето – ограничен.

На табелата е посочено, че възложител на строежа е фирма "Херсонес" ЕООД, главен изпълнител е "ББМ Инженеринг"ЕООД, а подизпълнител - "Хит Стройк" ЕООД. Строителното разрешение е издадено в началото на август тази година.

Басейнът на плажа в Каварна - достъпен само за гостите на един хотел (СНИМКИ)

От общината в Созопол твърдят, че нямат сигнали от недоволни граждани, а документално строежът е изряден. Същото потвърдиха и от РИОСВ, като уточниха, че имотът, макар и в границите на защитената местност „Колокита”, е във втора зона, в която строителството е разрешено при определени параметри. Въпреки това от общината са категорични, че достъпът до скалите трябва да бъде възстановен. Затова от РДНСК-Бургас са заставили инвеститора да премести оградата.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.