Подобни колети бяха изпратени на Хилъри Клинтън, Барак Обама и до офиса на Си Ен Ен

Губернаторът демократ Андрю Куомо обяви в сряда, че подозрително устройство е било изпратено и до неговия офис в Манхатън, след като бомби бяха изпратени до офиса на Си Ен Ен и до домовете на Хилъри Клинтън и на Барак Обама в щата.

Барак Обама и Хилъри Клинтън получиха бомби по пощата

„Устройство беше изпратено до моя офис в Манхатън. То е изпратено до офиса ми е било засечено и в момента се справят с него, докато ние говорим”, заяви Куомо по време на пресконференция.

По-късно телевизия Си Ен Ен, позовавайки се на полицията в Ню Йорк, обяви, че пратката, пристигнала в офиса на губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо, не съдържа взривно устройство и не представлява заплаха. Специалисти са прегледали пратката. Според тях става дума за голям плик с печатни материали. 

В понеделник неизвестно лице е сложило самоделно взривно устройство в пощенската кутия на финансиста Джордж Сорос, който живее в щата Ню Йорк. То беше обезвредено от сапьори.

Ситуацията в Ню Йорк

Губернаторът, който е критик на президента Доналд Тръмп и който се опитва да получи трети мандат, като ръководител на 4-ят по население щат, заяви, че за него няма да бъде изненада, ако се появят още устройства. 

Американските правоохранителни органи са информирали президента Доналд Тръмп за изпращането на пакети с взривни устройства. Започнато е разследване на федерално ниво. Това заяви американският държавен глава по време на среща в Белия дом, посветена на борбата с разпространението на опиати в САЩ.

„Току-що приключи брифингът с ФБР, Министерството на правосъдието, Министерството на вътрешната сигурност и Сикрет сървис. Докато ние с вас разговаряме, пратките се проучват от опитни специалисти по взривовете. Започнато е пълноценно разследване на федерално равнище“, каза Тръмп. 

Президент на САЩ Доналд Тръмп отправи към нацията призив за единство и заяви, че политическото насилие е неприемливо в Америка, след като подозрителни пакети бяха изпратени до влиятелни политици от Демократическата партия, предадоха Ройтерс и Франс прес.

"В моменти като този трябва да се обединим и да изпратим много ясно, силно, несъмнено послание, че проявите на политическо насилие или заплахите с насилие нямат място в Съединените американски щати", подчерта президентът от Републиканската партия.

Той увери, че разследването има пълната подкрепа на правителството, което не пести никакви ресурси, за да изправи извършителите пред съда.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.